Rólam

Somogyi Edina

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek oldalamon. Engedd meg, hogy néhány mondatban bemutatkozzam.

Kiadványszerkesztőként dolgozom, és imádom a munkám. Ennek ellenére mégis úgy éreztem, valami hiányzik az életemből. Most már tudom, hogy ez a valami a festés illetve a rajzolás, az alkotás öröme. Ez egy nagyon mélyről jövő érzés, egy sugallat, ami mindig ott bujkált, motoszkált a lelkem mélyén, és nem hagyott nyugodni. Mintha valaki folyton noszogatott volna, mert mindig bennem volt, ott volt, mint lehetőség, de nem éltem vele. Sokszor, betérvén egy papírboltba, vagy egy hobbiboltba, azon kaptam magam, hogy mindig ugyanoda tévedek, körülöttem ceruzák, ecsetek, festékek és vásznak. Hívogatott, vonzott magához a művészet, de egyszerűen nem voltam képes az érzéseimnek teret adva megalkotni mindazt, ami bennem van. Aztán megtörtént a csoda, a felismerés, ami elindított egy gondolat magocskát ami, azóta is fejlődik és érik. Akkor ott abban a pillanatban az alábbi sorok fogalmazódtak meg bennem:

Kint ülök a tónál egy padon, figyelem, ahogy a lámpa fénysugarában fodrozódik a víz. Ilyen nyugalomban látszik igazán, ahogy este beindul az élet a víz alatt. Kár, hogy nincs nálam fényképezőgép, bár képzeletben ezernyi fotót készítettem, ami örökre az emlékeim között marad, csak jó lenne, ha te is látnád… Tényleg miért ne láthatnád?!

Ezekkel a gondolatokkal indult útjára minden, ezen a meleg nyári estén, ott a tónál. Belül a lelkem mélyén mindig ott vibrált bennem, hogy adjak valamit magamból, illetve abból, ahogy látom a világot. Mert a világ csodálatos és szépséges, csak észre kell venni egy-egy szép virágot, a gyönyörű fákat, ahogy meredeznek az ég felé és a madarakat, ahogy csiripelnek. Szeretem a szépet, a régit, az újat, a kreatívat, a művészit, a különcséget, az egyedit, az átlagtól eltérőt. Szeretem megélni, és lencsevégre kapni a természet által kreált pillanatokat, szépséget. Szeretném megosztani mindenkivel a rajzolás, a festészet és a különböző kézzel készült alkotások apró-cseprő lépéseit, és azt a szeretetet, örömet, amely az alkotás alatt végigkísér.

Szeretném, hogy ne csak nézegessétek a feltöltött képeket, hanem próbáljatok meg velem együtt alkotni, és megszeretni azt az érzést, hogy valami általad készül, formálódik és válik teljessé. Mert te készítetted, te alkottad teljes szíveddel, mert igazán alkotni csak belülről lehet teljes szívből és lélekből.

Köszönöm, hogy velem tartotok!

Somogyi Edina