Egy album háromféle stílusban…

Volt egy feladat még anno a harmadik félévben, amikor CD borítót kellett terveznünk. Nem volt meghatározva melyik együttes, én választhattam kinek is fogok CD borítót tervezni. Mivel ez a pandémia kezdeti időszakában volt, éppen munkanélküliként karanténban csücsültem, így itthon rogyásig hallgattam a Bagossy Brothers Company klipjeit youtube-on. Így mikor a feladatot kiadták, egyből a Veled utazom album jutott eszembe és az Olyan Ő című daluk, amelyben megjelenik Mickey egér és Minnie egér is, mint főszereplő, ahogy mint látjátok nálam is…

Mint tudjátok szeretek kézzel készült dolgokkal dolgozni, így az első verzió meglehetősen cukira sikeredett. Vízfestékkel megfestettem a hátteret akvarell papírra, látszik is a papír erezete a fotókon, amiben szerintem nagyon jól érvényesül a kézműves jelleg. A hátsó oldal és a tracklista egyből adta magát, viszont a boritó előlapjával meggyűlt a bajom, ugyanis a címet és a feliratot elég nehezen sikerült eltalálnom úgy, hogy elég hangsúlyos legyen, de ne takarja ki a grafikát, figyelemfelkeltő legyen és jól is mutasson, sokat helyezgettem a grafikai elemeket, mire ez a végleges verzió megszületett.

Bár azt megsúgom, hogy nekem ez a kedvencem a három közül. 🙂

Bagossy Brothers Company: Veled utazom (cuki verzió)

A következő verzió egy meglehetősen minimalista jellegű borító lett. Itt a hegyeket próbáltam megjeleníteni stilizált, egyszerű geometriai háromszögekkel, mivel ők is hasonló helyről, Gyergyószentmiklósról származnak és nagyon sok klipnek adnak helyszínt a környék hegyei. Színeiben is minimálnak mondható egyszerű fehér és a zöld különböző árnyalatai adják a hegyvonulatait.

Bagossy Brothers Company: Veled utazom (minimalista verzió)

A harmadik verzióhoz egy saját fotót választottam, még pár évvel ezelőtt készült, amikor éppen túráztam. Azért válaszottam ezt a képet, mert minden utazás egy lépéssel kezdődik és egy igazi zenei utazásra indulunk, ha levesszük a polcról a lemezt és hallgatjuk.

Bagossy Brothers Company: Veled utazom (fotó alapú verzió)

Bónuszként és a játék kedvéért megmutatom az AC/DC borítóterveit is, ezeket még tanórán készítettem, amolyan programismeret elsajátítás és gyakorlás gyanánt.

AC/CD CD-borító tervek


Megírhatod véleményed! Kíváncsian várom észrevételeidet, kérdéseidet, ötletedet és segítő, építő kritikádat!

Ezen kívül követhetsz a Facebookon, az Instagramon,  illetve feliratkozhatsz hírlevelemre is, ha szeretnél értesítést kapni a bejegyzésekről! 🙂

Köszönöm, hogy velem tartasz!

Szeretettel, 

Somogyi Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .