6, 5, 4, 3, 2, 1. . . És jön a Jézuska

ajandek 4

Azon gondolkodtam napok óta, hogy idén a családnak nem készült kézzel készített ajándék. Viszont, ha alkottam volna is valamit a kis kezeimmel, akkor sem tölthetném fel karácsony előtt, mert akkor elveszne a meglepetés varázsa…

Képzeljétek kis csoda történt, ugyanis reggel pár fotóval a fejemben ébredtem. Méghozzá a pár évvel ezelőtt készített ajándékok fotói cikáztam a szemem előtt. Oh, gondoltam magamban az angyalkák megint segítettek és megsúgták álmomban a mai bejegyzés témáját, illetve fotóanyagát. Még szerencse, hogy általában mindenről készítek fotót. Mintha tudtam volna két évvel ezelőtt, hogy egyszer szükségem lesz rá… Lehet, hogy tudtam is…?!

No, de térjünk is rá az ajándékokra. Az alábbi fotón poháralátéteket láthattok. A fa poháralátéteket egyszer régen vásároltam, hogy majd jó lesz valamire, és íme igazán kedves ajándék készült belőle. A fa alaplapokra akril festékkel festettem rá a kis figurákat. Az akril festék és a lakk gyorsan szárad, akár egy nap alatt elkészíthetőek ezek a kis lapocskák.

ajandek 5

Az első illetve a harmadik képen… igen már megint a befőttesüvegek… Gondolom, arra már rájöttetek, hogy imádom dekorálni őket! Ezeket üvegfestékkel díszítettem ki, a szájukat pedig aranyszínű kis madzaggal és masnival kötöttem át. Az üvegfestékkel dolgozni eleinte kicsit fura volt számomra, kis időnek el kellett telnie – bevallom párszor lemostam a festéket – mire ráéreztem, hogy miként lehet vele úgy festeni, hogy mutatós legyen, de mikor meggyújtottam, a sötétben igazán szépen ontotta fényét, és csak úgy táncoltak az arany és piros motívumok a lángban.

ajandek 2

A negyedik fotón karácsonyi dekorációs üvegeket láthattok. Vásároltam ugyanis házi pálinkát a család férfitagjai számára, és úgy gondoltam, ha már karácsony és amúgy is szeretek alkotni, akkor miért ne lehetne egyedi üvegbe zárni a finom nedűt. Beszereztem az üvegeket, és ráfestettem a kis karácsonyi mintákat és az üveg nyaka is kapott kis sálat, hogy meg ne fázzon. Egyébként olyan üveg festéket választottam, amit nem kell kiégetni, viszont kell neki 72 óra, amíg teljesen megszárad. Ami azt jelenti, ha még ma nekiálltok, akkor akár a karácsonyfa alatt is sorakozhatnak a szépen kidekorált üvegcsék.

ajandek 3

Ha tetszett a bejegyzés, kattints a bejegyzés alatt található megosztási lehetőségek bármelyikére! Köszönöm!

A cikk alatt a Hozzászólás ablakban a véleményed is közzéteheted! Kíváncsian várom észrevételeidet, kérdéseidet, ötletedet és segítő, építő kritikádat!

Ezen kívül követhetsz a követés gombra kattintva,  illetve feliratkozhatsz hírlevelemre is, ha szeretnél értesítést kapni a bejegyzésekről! 🙂

Köszönöm, hogy velem tartotok!

Somogyi Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük