Ki az a Szekér István?! Kicsit minden…

szeker istvan 1

Vasárnap este van, kint mindent beborított a köd és teljesen besötétedett. A tegnapi eső elmosta szinte az összes havat, ami a hét elején leesett. Jólesik ilyenkor is kimenni és sétálni egy kicsit. Majd a friss, hideg levegő után egy forró gyömbér teát kortyolgatva lehet rajzolni, festeni, attól függ kinek mihez van éppen kedve, hogyan szeretné kifejezni önmagát.

szeker istvan 7

Megmondom nektek őszintén mostanában inkább rajzolok. No, nem mintha nem szeretnék már festeni, de gyakorolnom kell. Ugyanis elárulom nektek a nagy titkot, rajzolni tanulok. Szerettem volna fejlődni, portrét rajzolni és úgy alkotni, hogy az, amit rajzolok, vagy festek, az olyan ábrázolás legyen, amilyennek lennie kell.

szeker istvan 6

Mivel nem hiszek a véletlenekben, mert ugye minden okkal történik. Pont akkor és pont azzal az emberrel hozott össze a sors, aki már pár hónapja hetenként egyszer segít elsajátítani a rajzművészet mesterségét. Mindig hoz valamit, amit éppen rajzolni fogunk. Kis szobrok, kész kompozíciók, vagy nagy mesterek rajzait másoljuk. Mert ugye ő velem rajzol, hogy a neuronjaim elsajátítsák azt a technikát, amivel ő dolgozik. Így őt, illetve a nagy mestereket másolva egy idő után megtalálom, vagyis kialakul a saját, csak rám jellemző, amolyan „Edinás” stílusom.

szeker istvan 2

Szóval szeretném nektek bemutatni Szekér Istvánt, aki festőművész, természetgyógyász, történelem és rajz szakos tanár. Bár azt vallja magáról, hogy minden illetve, a minden, az inkább majdnem minden. Érdekes és sokat olvasott személyiség, sokat beszélgetünk alkotás közben. Persze szinte sohasem az rajzolásról.

szeker istvan 4

Mindig tanulok tőle valami újat, vagy amiről még sohasem hallottam. Az is előfordul, hogy filmeket, videókat, előadásokat ajánl, amelyeket érdemes megnéznem. Így sikerült szó szerint végigröhögnöm a 6:3 avagy, játszd újra Tutti c. filmet, ami egy igazi magyar kultuszfilm. Ajánlom mindenkinek, aki még nem látta. Az ő hatására néztem meg Géczy Gábor – Mátrix elemzése c. előadást is, ami hozzásegített, hogy kicsit másképp lássam önmagam és a körülöttem levő világot.

Ha többet szeretnétek róla tudni, akkor kövessétek Facebookon, a Facebook – Szekér István linkre kattintva éritek el őt.

szeker istvan 5

A bejegyzésben szereplő képeket, fotókat Szekér István készítette és az ő engedélyével tettem közzé.

Ha tetszett a bejegyzés, kattints a bejegyzés alatt található megosztási lehetőségek bármelyikére! Köszönöm!

A cikk alatt a Hozzászólás ablakban a véleményed is közzéteheted! Kíváncsian várom észrevételeidet, kérdéseidet, ötletedet és segítő, építő kritikádat!

Ezen kívül követhetsz a követés gombra kattintva,  illetve feliratkozhatsz hírlevelemre is, ha szeretnél értesítést kapni a bejegyzésekről! 🙂

Köszönöm, hogy velem tartotok!

Somogyi Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük