Vigyázz, kész, rajt… Indulásra készen

Elefántcsalád A4, akril faroston, 2005
Elefántcsalád
A4, akril faroston, 2005

Szeretettel köszöntelek első bejegyzésemben, kedves Olvasóm!

Néhány mondatban szeretném leírni, hogyan is indult útjára egy gondolatmagocska, amelyből ez a blogoldal kifejlődött.

Kint ülök a tónál egy padon, figyelem, ahogy a lámpa fénysugarában fodrozódik a víz. Ilyen nyugalomban látszik igazán, ahogy este beindul az élet a víz alatt. Kár, hogy nincs nálam fényképezőgép, bár képzeletben ezernyi fotót készítettem, ami örökre az emlékeim között marad, csak jó lenne, ha te is látnád… Tényleg miért ne láthatnád?!

Ezekkel a gondolatokkal indult útjára minden, ezen a meleg nyári estén, ott a tónál.

Tigris A3, akril faroston, 2006
Tigris
A3, akril faroston, 2006

Már egy ideje megfogant bennem a gondolat, hogy rajztanárt keresek, még jobb agyféltekés rajztanfolyamra is jelentkeztem, de sem a tanár, sem pedig a tanfolyam nem jött össze.

Ekkor döntöttem úgy, hogy autodidakta módon saját erőmből, rengeteg gyakorlással, megtanulok úgy rajzolni és festeni, ahogy mindig is szerettem volna.

A nagy álmom, hogy a lelkem mélyéről előbukkanó képeket vigyem a papírra, vagy a vászonra, mert igazán így tudom megmutatni, ki is vagyok én, és hogyan látom a világot.

Orgonacsokor A4, akril faroston, 2007
Orgonacsokor
A4, akril faroston, 2007

Véleményem szerint, ha valamit szeretünk csinálni, és még némi tehetségeset is kaptunk hozzá az élettől, akkor nem szabad veszni hagyni annak lehetőségét, hogy rengeteg gyakorlással még jobbak legyünk az adott területen. Mindig imádtam rajzolni és festeni, nekem ez a legjobb relaxáció, kikapcsolódás. Ugyanis alkotás közben teljes mértékben kizárom a világot, csak én vagyok, a vászon, a festék és az ecset vagy a ceruza. A legjobb érzés, hogy valami belőlem, általam alakul azzá, amivé válnia kell, egy alkotássá.

Bulldog A4, akril faroston, 2006
Bulldog
A4, akril faroston, 2006

A blogoldal elsősorban azért jött létre, hogy bemutassam alkotói munkám fejlődésének mozzanatait képek formájában. Másodsorban pedig azért, hogy inspiráljalak és biztassalak arra Téged, kedves Olvasóm, hogy bármire képesek vagyunk, csak tenni kell azért, hogy elérjük az álmainkat. Célom, hogy minél több fotóval és motivációval segítselek, ha kedvet érzel az alkotás eme formájához.

A beillesztett fotók régi alkotásaim, ezután jönnek az újak… 🙂

Köszönöm, hogy velem tartatok!

Somogyi Edina

Vigyázz, kész, rajt… Indulásra készen” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .