Hogyan született a Tulipánfa? Akrilfestmény lépésről, lépésre…

Akkor, ahogy ígértem vágjunk bele az akrilfestés rejtelmeibe. Egy korábbi alkotásom, a Tulipánfa születésének mozzanatait szeretném  illusztrálni lépésről lépésre néhány fotóval.

1. Minden „alapanyagot” készíts elérhető távolságba, és ne felejtsd el az itató rongyot sem, mert biztosan szükséged lesz rá.

2. Ha nincs lealapozva a felületet, akkor vedd a kezedbe a legvastagabb ecsetet, és kezd el bemázolni egyenletesen az alapozófestékkel.

3. Hagyd, hogy az alapozófesték teljesen megszáradjon. Én ezt a lépést általában előző nap meg szoktam csinálni, így másnapra biztosan megszárad.

4. Ha megszáradt a festék. Fogd a ceruzádat és skicceld fel, hogy mit szeretnél festeni, mi lesz a téma. Persze részletesen is berajzolhatsz minden vonalat, ahogy neked könnyebb és kényelmesebb. A legegyszerűbb, ha keresel egy fotót, amit meg szeretnél festeni, hogy legyen kiindulási pontod, és festés közben is majd rá tudj nézni a képre. Sokat segít majd, hogy látod, hol kell sötétebbre, illetve világosabbra festened a virágot, vagy az adott témát.

Ezután kezdődhet az érdemi munka, amikor már játszadozhatsz a színekkel. Én imádok festeni, sokszor teljesen festékes vagyok, mert már kézzel is festek, de ez adja meg az egész folyamatnak a hangulatát.

6. Először elkezdtem kifesteni a hátteret vastag ecsettel, és fekete akril festékkel. Nem színeztem be teljesen a vonalakig, mert a virág körül még úgyis kell majd korrigálni a vonalakat. 

7. Ha megvan a háttér, elkezdheted a virágok szirmait festeni, én fehér, rózsaszín és piros festéket használtam. Közben figyelj rá, hogy ahol sötétebb a szirom, ott próbálj meg játszani a sötétebb,és a világosabb színárnyalatokkal. Egy idő után imádni fogod, ahogy megelevenedik szinte a kép előtted… 🙂

8. No elkészültél a szirmokkal?! Akkor kezdheted az ágak beszínezését is. Utána pedig befejezzük a hátteret egészen a vonalakig. 

9. A festményünk már majdnem kész, már csak a zöld levélkék, illetve az ágacskák árnyalása van hátra. Azt tanácsolom, mindig nézd a fotót, ami alapján festesz! Eleinte nagyon megkönnyíti a munkád, figyeld a színeket, az árnyékokat, a sötétebb és világosabb árnyalatokat, és próbáld leutánozni, amit látsz. 

10. A festmény elkészült. Már csak le kell lakkozni, és mehet a falra. Azért nem írtam neked lakkot, mert lehetséges, hogy eleinte csak papírra fogsz festeni. Először nem kell beruházni vászonra, vagy farost lemezre. Persze, az hatalmas élmény, ha először festesz vászonra… Mindenképpen próbáld ki!

Ha tetszett a bejegyzés, kattints a bejegyzés alatt található megosztási lehetőségek bármelyikére! Köszönöm!

A cikk alatt a Hozzászólás ablakban a véleményed is közzéteheted! Kíváncsian várom észrevételeidet, kérdéseidet, ötletedet és segítő, építő kritikádat!

Ezen kívül követhetsz a követés gombra kattintva,  illetve feliratkozhatsz hírlevelemre is, ha szeretnél értesítést kapni a bejegyzésekről! 🙂

Köszönöm, hogy velem tartotok!

Somogyi Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük