Időutazás…
Milivel és Micu cicával

Somogyi Edina

Ők ketten, a kis Mili leányzó és Micu cica a karanténidőszak kezdetén születtek, színezőnek szántam a gyerekeknek és szerettem volna kis történeteket írni a rajzokhoz, de közben idő hiányában polcra került a két kis hős kalandozása. Az első rajzaim még kézzel készültek, persze, hogy kiszíneztem, imádok színes ceruzákkal színezni… és szeretem az egyszerű, kissé gyerekes figuráimat is, egy picit ez is én vagyok, a lelkem egy kis darabja, a kislány, aki sosem akar felnőni…

Mili és Micu: “Hello Világ, megjöttünk!”
Ha rákkattintasz le tudod menteni, kinyomtatva pedig akár ki is színezheted!

Akkoriban azért volt pár dolog, ami új volt és azért néha megmosolyogtatott. A következő rajzon éppen azt a bizonyos “könyökpuszit” örökítettem meg, ez már lehet örökre velünk marad. Se kézfogás, se puszi… helyette jött a “könyökpuszi. Persze én ezt mindig elfelejtem és nyújtogatom a kezem, míg azt veszem észre, hogy furán néznek rám mit is akarok, aztán nagy nehezen kapcsolok, hogy “Hoppá!” Hát ez is én vagyok…

“Könyökpuszi” Mili és Micu módra…
Ha rákkattintasz le tudod menteni, kinyomtatva pedig akár ki is színezheted!

No de ugorjunk a következő kis rajzocskára, ami általám is megörökítésre került az nem más, mint a piros szívecskék megjelenése az ablakokban, hálánk jeléül, a szívek köszönetet közvetítettek mindazoknak, akik azokban a napokban is értünk dolgoztak.

Mili és Micu, szívecskék az ablakokban…
Ha rákkattintasz le tudod menteni, kinyomtatva pedig akár ki is színezheted!

A “könyökpuszi” és a szívecskézés után eljött az első olyan húsvét, amikor arra kérte a lakosságot a kormány, hogy ne tartsunk nagycsaládos összejöveteleket, és inkább szűk körben ünnepeljünk. Az első húsvétom volt egyedül, ennek ellenére főztem tojást, vettem sonkát és így is elmúlt az ünnep. Nekem az idei is ugyanígy telt… de azért nem szeretnék nagyon hozzászokni… remélem a jövő évi már normális ütemben fog zajlani….

Mili és Micu tojást fest…
Ha rákkattintasz le tudod menteni, kinyomtatva pedig akár ki is színezheted!

A következő kis rajz már számítógépen készült, megmondom őszintén kísérletezgettem a rajzpadon és a programon belül is, mivel CorelDraw-n nevelkedtem és az Illustrátor azért egy picit másképp működik. A fejlődés és a tanulás érdekében önmagamhoz hűen szó szerint rákényszerítettem magam az “Iluska” használatára, amit nagyon nem bánok, mert most nagyon jól jön, hogy könnyebben és gyorsabban oldok meg feladatokat, mint egy évvel ezelőtt. Ez a kis rajz pedig már a vakáció önfeledt pillanata, amikor feloldották a korlátozásokat és szabadon jöhettünk-mehettünk… Mili ugyrándozik is örömében… Micuka pedig nézi… azt hiszem együtt örül vele.

Vakáció, Mili és Micu
Ha rákkattintasz le tudod menteni, kinyomtatva pedig akár ki is színezheted!

Most újra elővettem a két kis karaktert és átrajzoltam őket ismét digitálisan. Lehet még ez sem a végleges formájuk, mert azt vettem észre, hogy mindig alakítgatom a karaktereimet. Miközben dolgozom velük sorra jönnek az ötletek, hogy ez így jobb lenne és akkor átrajzolom, de alapjaiban szeretném őket megtartani ebben a formában. Ehhez a rajzhoz most nincs történet, várakozó üzemmód van, a történetek, ha minden jól megy még csak ezután jönnek…

Mili & Micu, 2021

Ahogy tettem fel a képeket, úgy pörögtek előttem az események, nehéz év volt, nehéz volt megélni, túlélni és sokszor nehéz elhinni, hogy minden renben lesz. Pedig muszáj hinni, ha másban nem, hát saját magunkban és abban, hogy amit eltervezünk, azt végig is tudjuk csinálni… különben mi értelme lenne az életnek?! Folyamatosan tapasztalni, tanulni és soha fel nem adni, talán ez a legfontosabb!

A cikk alatt a Hozzászólás ablakban a véleményed is közzéteheted! Kíváncsian várom észrevételeidet, kérdéseidet, ötletedet és segítő, építő kritikádat!

Ezen kívül követhetsz a Facebookon, az Instagramon,  illetve feliratkozhatsz hírlevelemre is, ha szeretnél értesítést kapni a bejegyzésekről! 🙂

Köszönöm, hogy velem tartasz!

Szeretettel, 

Somogyi Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .