Mosolyvarázsló “Edi” bögék…

Somogyi Edina

Nem is tudom hol kezdjem… Tudjátok szeretek egyedi, kézzel készült ajándékokat készíteni és jó érzés ezekkel meglepni a szeretteimet. Ebben benne van a kis kezem munkája, a sokszor félresikerült kis vonalak, a nem tudom hányszor letörölt ábrák, grafikák sokasága és azok a kis mosolyok is, amelyek egy-egy ajándék átadásakor megjelennek az arcokon.

Igazából amolyan mosolyvarázslók számomra. Engem ezek a csillogó szemek és valódi kis mosolyok motiválnak a legjobban, ez egy olyan visszajelzés, ami mindig örömmel tölt el és megmelengeti a kis lelkemet.

Karácsony környékén azon gondolkodtam, hogy a kis barátnőim mivel lepjem meg… Átmentem a szomszéd kisboltba és ott láttam ezeket az egyenesfalú kis fehér bögréket és vettem belőlük néhányat, hogy mindenkinek legyen. Elkezdtem rajzolni őket, akkor még nem vettem porcelán festéket, mivel ajándékba szántam őket és egyszerű lakkfilccel rajzoltam rájuk a kis figurákat. Sikerült a mosolyprojekt, volt nevetés, visongás, örültek neki a lányok, de sajnos ez a technika nagyon nem vált be, mivel volt akinek sikerült teljesen lemosni a kis börgréről a festéket… és ez olyan rossz érzés volt, hogy nem sikerült tartósat alkotni és használhatatlan az ajándék bögre.

Ajándék “Edi” bögrék

Idővel elkészült az én kisbögrém is. Egy korábban ajándékba kapott hófehér bögrét használtam és mivel mozgatta a fantáziám a tartóssága, ezért megrajzoltam egyik oldalon a kis “önmagam”, másik oldalra pedig felírtam a nevem, persze a pont helyén egy kis szívecskével. Szerintem azért hasonlít rám… 😀

Saját “Edi” bögrém…
A bcses nevem: Edina

A kis unokahúgaimnak és a keresztfiamnak húsvétra készültek kis bögrék, ők kaptak bele kis csokinyuszikat és kinder tojást is. A bögrék, mint látjátok mindig más formájúak, éppen amilyet kapok. Ritkán találok egyforma, sima, fehér bögrét, ami nem szublimációs és nincs rajta felirat. A kislányok rózsaszín és fekete kis bögréket kaptak, a nagyfiú pedig zöld, ezüst és fekete kontúros bögrét kapott.

Ezek még égetés előtti képek, sajnos utána picit kifakultak
A nevek sem maradtak el

Miután a saját kis bögrém sem bizonyult tartósnak, így arra az elhatározásra jutottam, hogy veszek porcelán festéket. Mivel nem szeretem, ha valami nem sikerül, így addig szoktam kísérletezni, amíg valamire meg nem találom a tökéletes megoldást.

Szeretem a kihívásokat és a felmerülő problémák megoldását is, mert általában ezekből tanulok a legtöbbet.

No ennél a bögrénél már elő kellett vennem az ecseteket. Be kell vallanom, hogy festeni azért nehezebb, mint filccel rajzolni. Beremeg a kezem meg ilyenek… és itt nem rajzoltam elő a grafikát, mert festés előtt alkholos lemosóval le kell tisztítani a felületet, mivel nem maradhat rajta szennyeződés. Szó szerint kesztyűs kézzel bántam a bögrével. Erre kis arany-fekete virágok kerültek és folyamatos tesztelés alatt áll. Eddig kiállta a próbát, ez a festék végre bevált.

Ami pedig nekem nagyon tetszik benne, hogy ahogy megfogom érzem a kidudurodó, kis mintákat az ujjaim alatt és látszanak az ecsetnyomok is. Érezni és látni rajta, hogy igazi, egyedi, kis, kézzel festett bögrét tartok a kezemben.

Kesztyűben dolgoztam
Kis virágos “Edi” bögre

Készült ugyanezzel a festékkel egy cuki kis méhecskés bögre is arany, ezüst és fekete színekkel. Mint látjátok, itt is látszanak az ecsetek nyomai… ugyanis több ecsetet használok, extra vékonyakat 0-ás, 1-es és 2-es méretűeket. Majd kipróbálom vastagabb ecsetettel is a festést… lehet az lesz a befutó…

Zümis “Edi” bögre

Aki ismer az tudja, hogy nehezen adom fel a dolgokat, így a neten böngészve találtam egy másik fajta festéket is, az utolsó kis bögre már ezzel készült. A festék nagyon tetszik, bár picit sűrűnek érzem, de a színei és a fénye igazán gyönyörűséges. Ezt a kis barátnőm anyukájának a 70. születésnapjára készítettem. A szülinapos az elmondások és a fotók alapján nagyon örült a kis ajándéknak és mint mondtam a kis mosoly és a szemek a csillogása, az öröm a legfontosabb. Ezúton is még sok-sok szülinapot kívánok az ünnepeltnek!

Anya-lánya “Edi” bögrék

Ha szeretnél saját, egyedi, kis bögrét magadnak vagy valamelyik fontos személynek az életedben, vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén és megbeszéljük a részleteket.

A cikk alatt a Hozzászólás ablakban a véleményed is közzéteheted! Kíváncsian várom észrevételeidet, kérdéseidet, ötletedet és segítő, építő kritikádat!

Ezen kívül követhetsz a Facebookon, az Instagramon,  illetve feliratkozhatsz hírlevelemre is, ha szeretnél értesítést kapni a bejegyzésekről! 🙂

Köszönöm, hogy velem tartasz!

Szeretettel, 

Somogyi Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .