Kezdd el, most azonnal! Hogyan növelheted az önbizalmad az alkotással…?!

Somló
90 x 70 cm, akril vásznon, 2014

Megfordult a fejedben már a rajzolás vagy netán a festés? Ki szeretnéd fejezni magad az alkotással? Ki akarsz  festeni/rajzolni mindent magadból, ami benned van?

Akkor hajrá! Kezdj el még ma rajzolni vagy festeni! Az nem számít, hogy volt-e a kezedben az általános iskola óta ceruza, a lényeg az, hogy kezdd el! Vegyél egy ceruzát, egy lapot, zárd magadra az ajtót és alkoss!

Az alkotásnak ugyanis gyógyító hatása van. A te nevedben nem tudok nyilatkozni, viszont rám mindenképpen pozitív hatással van az effajta kifejezésforma.

Az alkotás feltölt, ellazít, örömet és boldogságot okoz, és nem utolsósorban önbizalom növelő hatással bír. Az ember életében vannak hullámvölgyek, véget ér egy szerelem, elveszítünk valakit, aki nagyon fontos számunkra, meghal egy szerettünk… Az ilyen események, összetörik az embert, még akkor is, ha nagyon erős jellem, vagy legtöbb esetben csak magát erősnek mutató ember… Aztán egyszer történik valami, valami megmagyarázhatatlan, egy figyelmeztető ütközés, egy baleset, ami megváltoztatja az életed, és szépen lassan elkezdesz szívvel, lélekkel ÉLNI és ALKOTNI…

Persze tudom, itt jönnek a „Ha…” kezdetű mondatok, azaz a kifogások. Nekem erre nincs időm, itt a gyerek, dolgozok, tanulok… stb. Netán attól félsz, hogy nem tudsz rajzolni? Véss az agyadba egy mondatot, ami így hangzik:

„Bármire képes vagyok!” Nem az a fontos, hogy tudsz-e rajzolni, hanem az, hogy kifejezd magad!

Minél többet és többet rajzolunk vagy festünk, annál több tapasztalatra teszünk szert, annál ügyesebbek leszünk. Így már sokkal jobban hangzik, ugye? Minél többet gyakorlunk, annál nagyobb lesz az önbizalmunk. Egy idő után pedig azt vesszük észre, hogy egyre magabiztosabban fogjuk a ceruzát, egyre jobban látjuk az árnyékokat, egyre jobban ábrázoljuk a teret, és egyre szebb színeket keverünk ki a festékekből.

Az évek során azt vettem észre, hogy az alkotásaim a sok gyakorlás során velem együtt fejlődnek, alakul a saját stílusom. Miközben alkotok, lecsendesedik és megnyugszik a lelkem. Egyre kifinomultabb, értékesebb alkotások születnek a kezem alatt. Érzem, hogy a lelkemből jönnek a színek a formák. Minél jobban vagyok lelkileg és testileg, annál jobban átjön a papírra az, ahogyan érzem magam. Kivirul, kivirágzik a „nagy fehérség”, tele lesz színekkel, vibrálással és élettel.

Ha megfordult már valaha a fejedben, hogy alkotni szeretnél, tedd meg még ma! Kezdd el, akár egy tollal egy papír fecnire, egy a lényeg, hogy alkoss! Először kicsit, aztán apró lépésekkel haladva előre egyre nagyobbat! Egy a lényeg sose add fel! Mert, tudom, hogy meg tudod csinálni!

Lásd miről beszélek… a bejegyzés elején levő kép 2014-ben készült, míg az itt látható 2011-ben, szerintem látványos a különbség…

Somló
90 X 60 cm, akril vásznon, 2011

Ha tetszett a bejegyzés, egy megosztással inspirálhatsz a legkönnyebben további alkotásra! Akár a véleményed is közzéteheted az alábbiakban! Ezen kívül követhetsz a követés gombra kattintva,  illetve feliratkozhatsz hírlevelemre is, ha szeretnél értesítést kapni a bejegyzésekről! 🙂

Köszönöm, hogy velem tartotok!

Somogyi Edina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük