Mosolyvarázsló “Edi” bögék…

A kis unokahúgaimnak és a keresztfiamnak húsvétra készültek kis bögrék, ők kaptak bele kis csokinyuszikat és kinder tojást is. A bögrék, mint látjátok mindig más formájúak, éppen amilyet kapok. Ritkán találok egyforma, sima, fehér bögrét, ami nem szublimációs és nincs rajta felirat. A kislányok rózsaszín és fekete kis bögréket kaptak, a nagyfiú pedig zöld, ezüst és fekete kontúros bögrét kapott.

Ezek még égetés előtti képek, sajnos utána picit kifakultak
A nevek sem maradtak el

Miután a saját kis bögrém sem bizonyult tartósnak, így arra az elhatározásra jutottam, hogy veszek porcelán festéket. Mivel nem szeretem, ha valami nem sikerül, így addig szoktam kísérletezni, amíg valamire meg nem találom a tökéletes megoldást.

Szeretem a kihívásokat és a felmerülő problémák megoldását is, mert általában ezekből tanulok a legtöbbet.

No ennél a bögrénél már elő kellett vennem az ecseteket. Be kell vallanom, hogy festeni azért nehezebb, mint filccel rajzolni. Beremeg a kezem meg ilyenek… és itt nem rajzoltam elő a grafikát, mert festés előtt alkholos lemosóval le kell tisztítani a felületet, mivel nem maradhat rajta szennyeződés. Szó szerint kesztyűs kézzel bántam a bögrével. Erre kis arany-fekete virágok kerültek és folyamatos tesztelés alatt áll. Eddig kiállta a próbát, ez a festék végre bevált.

Ami pedig nekem nagyon tetszik benne, hogy ahogy megfogom érzem a kidudurodó, kis mintákat az ujjaim alatt és látszanak az ecsetnyomok is. Érezni és látni rajta, hogy igazi, egyedi, kis, kézzel festett bögrét tartok a kezemben.

Kesztyűben dolgoztam
Kis virágos “Edi” bögre

Készült ugyanezzel a festékkel egy cuki kis méhecskés bögre is arany, ezüst és fekete színekkel. Mint látjátok, itt is látszanak az ecsetek nyomai… ugyanis több ecsetet használok, extra vékonyakat 0-ás, 1-es és 2-es méretűeket. Majd kipróbálom vastagabb ecsetettel is a festést… lehet az lesz a befutó…

Zümis “Edi” bögre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .